Toelatingseisen

Excellente opleiding zoekt excellente student

De toelating voor een studiebeurs van het John van Geuns Fonds gebeurt op basis van drie verschillende toelatingseisen. Hieronder staat kort beschreven wat die eisen zijn.

De gezamenlijke UvA-VU opleiding Scheikunde is een uitstekende opleiding in de volle breedte van het vakgebied. Scholieren met een interesse in een centrale wetenschappelijke bèta opleiding maken met de bachelor Scheikunde een keuze die zeer goede carrièremogelijkheden biedt.

Het John van Geuns Fonds kan scholieren helpen om een groot deel van hun studiekosten te dekken. De toelatingseisen om voor een studiebeurs of stipendium van het John van Geuns Fonds in aanmerking te kunnen komen zijn als volgt:

Algemene toelatingseisen

  • Gemiddeld een 8 voor de exacte vakken scheikunde, natuurkunde, wiskunde en biologie (indien van toepassing) op basis van de schoolonderzoeken.
  • Inschrijving voor de UvA/VU joint degree bachelor Scheikunde
    De deadline voor de inschrijving is 1 mei 2019.
  • Een Nederlands diploma.

Vereisten bij aanmelding

Scholieren kunnen zich van 1 november 2018 tot en met 31 mei 2019 aanmelden voor een beurs van het John Geuns Fonds. Voor deze aanmelding zijn nodig:

  • Een aanbevelingsbrief van een leraar.
  • Een motivatiebrief van de scholier.
  • Een overzicht van de cijfers van de schoolonderzoeken in de exacte vakken.

Aanmelden

Scholieren wordt geadviseerd zich gelijktijdig met hun inschrijving aan de UvA aan te melden voor een beurs van het John Geuns Fonds. De aanmelding voor deze studiebeurs is inmiddels gesloten.

Gepubliceerd door  Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

11 juni 2019