Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het John van Geuns Fonds wil stimuleren dat meer jonge, talentvolle scholieren kiezen voor de opleiding Scheikunde. Studenten die aan de John van Geuns stipendia deelnemen hebben de ambitie om hun (studie)carrière binnen de opleiding een belangrijke start te geven. Een beurs kan daarin al een groot deel van hun studiekosten dekken.

Het John van Geuns Fonds biedt daartoe twintig scholieren een studiebeurs (stipendium) aan ter waarde van 2.500 euro. Dit bedrag wordt als zij gaan studeren verspreid over de eerste twee jaren van de bachelor Scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam en in gedeeltes uitgekeerd aan de (dan) studenten.

Wat vraagt het fonds terug?

Het fonds vraagt studenten met een beurs om tijdens hun studie actief betrokken te zijn bij de opleiding en de promotie daarvan naar buiten toe. Zo kunnen zij bijvoorbeeld teruggaan naar hun middelbare school om publiciteit voor de opleiding Scheikunde te maken. Of een masterclass of proefstudeer activiteit begeleiden. De activiteiten worden samen met de student afgestemd.

Studiebeurs aanvragen

Lees meer over hoe je een John van Geuns Fonds studiebeurs kunt aanvragen, op de webpagina van de Bachelor Scheikunde.