Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het John van Geuns Fonds ondersteunt de scheikunde wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, in het bijzonder diverse aspecten van de moleculaire spectroscopie. Daarnaast verstrekt het fonds studiebeurzen.

Studiebeurzen

Met ingang van het academische jaar 2019-2020  verstrekt het fonds studiebeurzen aan eerstejaars studenten scheikunde aan de UvA om het aantal en de excellentie van aankomende scheikundestudenten te bevorderen.

Leerstoel

Het John van Geuns Fonds heeft een leerstoel ingesteld aan de Universiteit van Amsterdam op het gebied van de interactie tussen elektromagnetische straling en materie, zoals fotochemie en (laser)spectroscopie.

Lezingen en congressen

Het John van Geuns fonds verstrekt bijdragen aan chemici van de UvA om congressen te bezoeken. Ook worden buitenlandse wetenschappers uitgenodigd om lezingen te houden aan de Universiteit van Amsterdam. Regelmatig worden congressen in Nederland gesponsord.

Apparatuur

Het John van Geuns Fonds kan bijdragen aan de aanschaf van speciale apparatuur voor onderzoek op het gebied van de moleculair spectroscopie aan de UvA.